PODPROGRAM 2017 – efekty

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Bychawie w ramach POPŻ Podprogram 2017, który był
    realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracował z Bankiem
    Żywności w Lublinie, mieszczącym się przy ul. Młyńskiej 18, 20-406 Lublin;
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły
    takie produkty jak:

    makaron jajeczny 4,5 kg, ryż biały 4 kg, herbatniki 0,6 kg, mleko UHT 7 l,
    ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 4 kg, fasola biała 4 kg,
    koncentrat pomidorowy 1,76 kg, powidła śliwkowe 1,5 kg, gulasz wieprzowy z warzywami
    1,7 kg, filet z makreli w oleju 1,7 kg, szynka drobiowa 3 kg, szynka wieprzowa 2,1 kg,
    pasztet wieprzowy 0,64 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l, kabanosy wieprzowe
    0,36 kg, miód wielokwiatowy 0,4 kg;

  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 1003 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej;
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

    49,12694 ton żywności;

    3009 szt. paczek żywnościowych;

    0 posiłków;

  5. W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej
    uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań odbyło się łącznie
    8 warsztatów edukacyjnych, w których wzięło udział 200 osób;
  6. Zrealizowano następujące rodzaje warsztatów:

    – ekonomiczne – 4 spotkania dla 100 uczestników

    – żywieniowo-kulinarne – 4 spotkania dla 100 uczestników

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *